Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
La ‘app’ que pot guiar els cecs per centenars de botigues i museus de Barcelona – EF Style
SEARCH

La ‘app’ que pot guiar els cecs per centenars de botigues i museus de Barcelona

La ‘app’ que pot guiar els cecs per centenars de botigues i museus de Barcelona

Els beacons són sensors de baixa intensitat que emeten senyals a través de bluetooth en un dispositiu mòbil on pot viatjar informació. Són peces clau en el desenvolupament de la internet de les coses (IOT en les seves sigles angleses) per les possibilitats que ofereixen de seguiment, rastreig i emissió puntual. Però també són una oportunitat per millorar la vida de persones discapacitades o amb problemes. Amb els beacons es pot enviar informació en un mòbil, però també podem recuperar objectes perduts (maletes), o alertar que algú s’allunya més del compte d’un punt establert (com són les polseres perquè no es perdin els nens).

Ara Barcelona tindrà la seva pròpia xarxa oberta de beacons gràcies a una cooperativa d’investigadors universitaris. És la Xarxa Oberta Beacons Barcelona (XOBB), que es va estrenar el mes de maig passat amb una aplicació per als comerços de l’Eix Comercial Creu Coberta a Sants, anomenada ‘Aparadors Virtuals’, però que prepara ja la seva extensió a museus i edificis emblemàtics de la ciutat.

La xarxa permet oferir ofertes de venda a les botigues però també treballen perquè altres aplicacions puguin recopilar informació sobre les obres d’art en els museus o descobrir punts d’interès en edificis oberts o tancats. Als cecs, els ‘beacons’ els han permès, per exemple, saber on hi ha un semàfor sense necessitat d’acústica.

Tècnicament, es recolza en un format obert desenvolupat per Google, Eddystone, que admet qualsevol tipus d’aplicació. A més, els responsables de la XOBB han construït una plataforma de gestió de continguts perquè els comerços introdueixin les seves dades i missatges als potencials clients.

Des d’aquest Nadal, els responsables de la XOBB disposen d’uns 400 punts actius a tota la ciutat, amb altres aplicacions.

La XOBB, que forma part de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i l’Ateneu Solidari de Barcelona, Coopolis, té per principi la utilitat social, perquè està gestionada per una cooperativa sense ànim de lucre i oberta a qualsevol programador d’internet de les coses que operi amb aquesta mateixa filosofia.

You May Also Like

Leave a Reply