Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Victoria Kemerer: “La moda és a tot arreu… fins i tot a la gastronomia” – En Femení
SEARCH

Victoria Kemerer: “La moda és a tot arreu… fins i tot a la gastronomia”

Victoria Kemerer: “La moda és a tot arreu… fins i tot a la gastronomia”

Victoria Kemerer, nascuda a Buenos Aires el novembre del 84.  Blogger de moda, resideix a Andorra des de fa 10 anys, podríem dir que és l’ambaixadora de la moda del país a l’exterior i ara vol obrir-se camí en la restauració d’alta qualitat i donar a conèixer també aquest aspecte d’Andorra a tot el món. La veiem sempre en companyia del seu gos Gutiérrez.

Es considera una ambaixadora d’Andorra, “ho faig a consciència i ho gaudeixo. M’encanta vendre el país, mostrar-lo i fer entendre a la gent que és molt més del que alguns pensen, que només són compres i esquí. Hi ha molt potencial. És un país impressionant. Tinc amor pur per Andorra i m’encanta transmetre-ho.”

A la seva ciutat natal, Buenos Aires, va estudiar psicologia i administració hotelera. Va començar a treballar en el món de la moda. Des de la fotografia, treballs d’imatge i de disseny, comunicació i els darrers anys més lligada al tema seu blog Style Lover, que és on més s’hi ha dedicat. Malgrat tot diu que li costa anomenar-ho treball, perquè entén que hi ha gent que es lleva al matí i dedica un munt d’hores a una feina i el que ella feia era tan lleuger i recompensant, que de vegades considera que més que un treball era un regal el que feia.

És una gran lectora, fanàtica del surrealisme, com l’argentí Julio Cortázar. També de Borges, tot i que diu que no l’entén tant com a ella li agradaria per la seva complexitat i el va redescobrint a mesura que passen els anys. Per un altra banda, Virgina Woolf o una altra argentina com  Victoria Campo que va viure l’esplendor del seu país a finals del segle XIX i que a més de com a intel·lectual , com a dona, va deixar una important petjada en el seu temps.

Cinèfila al 100% s’atreveix amb qualsevol tema, ja que considera que així pot jutjar-lo  millor i fins i tot sorprendre’s i diu que intenta veure tot el que pot i després decideix si li agrada o no, tot i que defuig del cinema més comercial. A la televisió mira bastant les plataformes que ofereixen sèries, sobretot les anglosaxones que són amb les que es va criar, com Friends. Cerca sempre alguna cosa que la nodreixi, com Chef’s Table, de Netflix, ja que és també una de les seves passions i considera que és “art pur” el que fan en aquest programa.

Malgrat tot, no cuina, però li agrada molt menjar i buscar el sentit a la gastronomia “no és només asseure’s, menjar un plat i marxar. És tot el que l’envolta, des del producte en si, des de la persona que li ha dedicat temps a cultivar-lo… tot això és el que m’agrada, el procés i el missatge que vol transmetre cada persona que hi intervé”. De fet considera que la moda és a tot arreu, també a la gastronomia.

La vida va més enllà d’una fotografia

Des de fa poc més de tres mesos ha començat amb la iniciativa gastronòmica del restaurant Kökosnøt, “de la mateixa manera que em considero ambaixadora d’Andorra en el món de la moda, vull fer el mateix amb la restauració. De fet tot el que fem porta per estendard la identitat del país i intentem incorporar elements propis, anar a recollir productes a la muntanya i nodrir-nos de proveïdors que produeixen aquí per fer una cosa totalment diferent i que trenqui barreres, portant l’alta gastronomia a Andorra i que sigui un benefici per a tots”. Es mostra molt il·lusionada amb el projecte i “fem coses molt rares. Fins i tot trenquem ous a la mateixa taula, tenim unes postres que es diuen Ui, m’ha caigut un ou.”

Li agrada molt l’esport, però diu que no és gaire bona en cap d’ells. Li agrada esquiar i el golf i li encanta el paddle “però no aconseguixo treure’n res de bo”. Com a argentina és molt futbolera, tot i que explica que és una afició que li va néixer aquí i és més admiradora del Barça que del seu compatriota Messi. De fet parla de futbol en una tertúlia a Ràdio Nacional. “parlo de moda, de futbol i de gastronomia, imagina’t!”.

Coneix Andorra des de sempre, la seva àvia és de Barcelona, batejada a la Sagrada Família. Va iniciar la seva relació amb el país ara fa 10 anys treballant en un reconegut hotel. Va ser la seva primera feina després d’estudiar administració hotelera,  “volia saber si encaixava en aquest món, perquè una cosa és la teoria i una altra és la pràctica i és un món molt complex”.

El seu blog es nodreix de les plataformes de la xarxa on compta amb milers de seguidors, tot i que darrerament el té una mica de costat perquè li requereix molt de temps i ara mateix se centra més en el restaurant. Va ser el primer blog de moda fet a Andorra ara fa més de vuit anys. Ens comenta que va començar-lo com a consumidora de moda, des de revistes, documentals, desfilades i abans del naixement de les plataformes actuals,  va voler fer alguna cosa diferent amb un blog, sense cap pretensió, amb l’única intenció de mostrar el seu estil diari i al que a ella li agradava de la moda. Mai ha parlat excessivament de tendències “no em baso en tendències perquè tenen un temps de caducitat, en canvi el que és l’estil, els gustos personals, és una cosa que un porta per sempre.”

Considera que fa el que li agrada en tots els aspectes, no només en la moda, també en la vida i en el restaurant. “Tinc una filosofia en la qual si he de comprometre el que a mi m’agrada per fer el que li agrada a l’altre, ho deixo de fer.” En alguns moments, reconeix, si que acabes posant-te alguna cosa amb la que realment no et sents al 100% còmode, però intenta que no sigui així. “Després de tants anys fent aquesta feina, no és el mateix amb 33 anys que amb 23, et coneixes molt més com a persona i saps el que t’agrada i el que et queda bé i saps que darrere de qualsevol personatge, alter ego o activitat que un faci hi ha la persona i has d’estar còmode amb això”.

M’agrada intentar i provar coses noves i sobretot sentir-me còmoda

Afirma que dona respecte la repercussió que poden tenir els influencers. “És una eina que s’ha de saber utilitzar i gestionar i sobretot ser conscient que un dia pots estar a dalt i un altre a baix de tot. Avui en dia tothom intenta ser influencer, marcar tendència o ser conegut, potser aquests són els motius erronis pels quals algú comença en aquest món. Volen començar aquí perquè saben que et regalen roba, et paguen per fer presències. Són tots els motius erronis, i crec que és el tipus de gent que no arriba a marcar la diferència. Si has de fer alguna cosa així , que sigui perquè et mou una passió per sobre de totes les coses i ho has de fer perquè et sents còmode i et fa créixer com a persona. Després tota la resta arribarà a la llarga”.  

Opina que hi ha molta mentida darrere dels blogs, “tothom mostra molta felicitat, tot és preciós, els filtres fan que en lloc de 30 anys sembli que en tinguis 20.” Considera que és perillós perquè darrere de l’ordinador o del mòbil no saps qui hi ha. “No saps com li pot arribar el que estàs fent i moltes vegades hi ha adolescents o gent jove que confonen les coses i hi ha tal ostentació de tot, d’estils de vida, de compres, de viatges… que no reflecteixen la realitat totalment. Hi ha una feina pendent de pares i de la societat que ha de dir que està molt bé, que és divertit, però que no és fefaent al 100%”.

I puntualitza que no està bé “viure del m’agrada i no m’agrada, de la puntuació. No t’has de tornar boig, no hem de deixar que controlin les nostres vides. Per una banda ho frueixes molt i per una altra et genera una mica d’ansietat. A vegades sents que hauries d’estar mostrant alguna cosa i no hauria de ser així. Si estàs feliç, mostra-ho i si no ho està i no vols, no ho mostris, però no siguis fals. La vida va més enllà d’una fotografia“.

Es defineix d’estil eclèctic, sense barreres. És conscient que les sabates que ella porta, amb grans talons, no són els més indicats per a Andorra, i que s’ha trobat en diferents ocasions fent equilibrisme pels carrers i reflexiona que és un error, que s’hi juga la salut i que s’hi pot deixar un turmell. “Soc molt extrema i no tinc problemes a usar qualsevol cosa, no soc una persona que diu aquest és el meu estil i amb això moro. M’agrada intentar i provar coses noves i sobretot sentir-me còmoda”.

Li agrada la història de la moda i valora molt algunes èpoques perquè van ser un trencament, sobretot per a la dona com l’aparició dels texans. Li agraden també estils com el boho chic, “que és més relaxat”, però després li agrada molt el Glam “que és més elegant, Tot depèn de l’ocasió.

En l’home, tot i que sembli estrany, li agrada com més bàsic millor. “Jo soc totalment extrema però en l’home un texà i una samarreta em fascina.”

You May Also Like

2 Comments

  • Carolina 12 d'abril de 2018 3:16

    Muy linda nota!!! Es una lástima que no hayan hecho más hincapié en su restaurante. Ya que mencionaron que se está abriendo camino en la industria de la gastronomía hubiese estado bueno que contaran más detalles sobre la propuesta de Kökosnøt. De todas formas me gustó la nota y, sobre Victoria, puedo agregar que también es divertida y sobre todo una muy buena persona 🙂

  • Mery Of The Style 12 d'abril de 2018 9:57

    Hola, muy buenos días.
    Maravillosa noticia, todo lo que haces y realizas siempre es bueno y verte en esta actitud me encanta, felicidades por tú trabajo, mi próximo destino Andorra. Besos fuertes.

Leave a Reply