Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Per què hem de fer neteges del nostre organisme? – EF Style
SEARCH

Per què hem de fer neteges del nostre organisme?

Per què hem de fer neteges del nostre organisme?

Amb el transcurs dels anys, el cos va acumulant toxines per culpa d’una mala alimentació rica en greixos saturats i hidrogenats, minerals pesats, restes de pesticides, sucres refinats, excés de proteïnes, sedentarisme, tabac, cafè, alcohol…

L’acumulació d’aquestes toxines perjudica sens dubte la nostra qualitat de vida alentint els processos normals bioquímics del nostre cos i deteriorant teixits tan sensibles i vitals com la nostra flora intestinal, on resideix la gran majoria del nostre sistema immunitari. Per tant, en molts casos, l’acumulació de toxines pot ser considerat com un començament de moltes malalties o trastorns, entre les quals les al·lèrgies, símptomes com diarrea, vòmits persistents o picors a la pell. Són amb freqüència el mitjà peel qual el cos tracta de desfer-se de les toxines. En aquests casos pot ser de gran utilitat seguir unes pautes de purificació que ens portin a una profunda desintoxicació del nostre cos.

Hi ha 3 òrgans vitals que hem de cuidar:
El fetge

és un òrgan dels més complexos i importants, “és la fàbrica dels productes químics per excel·lència”, intervé de manera fonamental en l’eliminació de substàncies químiques nocives, neteja la sang, metabolitza les toxines i residus dels medicaments i s’assegura de l’eliminació per la bilis o els ronyons. És molt important protegir el fetge evitant una sobrecàrrega per ingesta de medicaments, alcohol o excés de proteïnes i greixos. La fatiga del fetge pot arribar a provocar danys hepàtics i sobrecàrrega de toxines. Segons la medicina xinesa, el fetge també és un òrgan on guardem moltes emocions com la ira o la ràbia no expressada. Fent neteges d’aquest òrgan podem ajudar a destapar algunes emocions.

Roñó

La funció principal dels ronyons és filtrar la sang i eliminar els productes de deixalles, metabòlits hidrosolubles dels aliments i medicaments, així com minerals pesats. Per la seva completa eliminació es necessari produir almenys 1,5 litres d’orina al dia.

Intestí

En el transcurs d’una vida, el nostre intestí processa a prop de 30 tones d’aliments i 50.000 litres de begudes. Per altra part, amb 100 milions de cèl·lules nervioses, actua com un segon cervell. Dirigeix les hormones en el cervell i alerta de la presència de substàncies tòxiques. La funció intestinal pot ser perjudicada per l’abús de drogues, medicaments com antibiòtics o ús d’aliments tractats amb pesticides i substàncies químiques que deterioren la flora intestinal.

Els consells a seguir durant un tractament de desintoxicació són:
  • Beure més, entre 1,5-2,5 litres d’aigua al dia.
  • Plats rics en fruites i verdures: sobretot potenciar aliments com api, carxofes, espàrrecs, ruca, escarola, endívies, créixens, raves, naps, germinats, sucs verds…
  • Reduir o treure del tot els greixos i carbohidrats refinats: evitar carns vermelles, potenciar peix blau petit com el verat, anxoves, seitons, sardines. Ous de bona qualitat i greixos com l’oli d’oliva de primera premsada en fred, fruits secs, llavors… Evitar els cereals refinats i potenciar més els integrals com el fajol, arròs integral, mill… sobretot evitar tot tipus de brioixeria, begudes ensucrades, pastissos, pa de blat…
  • Evitar l’alcohol ja que ha de ser metabolitzat en el fetge i no deixaríem fer bé la seva funció de netejar la sang.
  • Dormir: el cos necessita regenerar-se, per tant és essencial dormir almenys 7-8 hores durant la nit.
  • Respirar aire pur: fer passejades pel bosc o la muntanya ajuda a la desintoxicació del nostre cos i ment.
  • Saunes o banys calents: ajuden a obrir els porus i provocant sudoració, cosa que ajuda a expulsar toxines a través de la pell.
  • Prendre infusions de card maria, carxofera, dent de lleó, fumaria, desmòdium, boldo… Aquestes plantes ajudaran a potenciar la funció hepàtica i sobretot a protegir el fetge. També podem prendre extractes de plantes que ajudin a potenciar la detoxificació del nostre organisme.

Text: Mohit Hemnani Hotchandani

You May Also Like

Leave a Reply