Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Diga-li adeu a la cel·lulitis – EF Style
SEARCH

Diga-li adeu a la cel·lulitis

Diga-li adeu a la cel·lulitis

La cel·lulitis és una de les majors preocupacions estètiques de les dones. S’estima que un 90% de la població femenina té cel·lulitis en major o menor mesura.

La cel·lulitis, el nom científic de la qual és paniculopatia edematofibrescleròtica, és una inflació del teixit cel·lular que es troba sota la capa de pell anomenada hipodermis. Aquesta inflamació es manifesta amb la formació d’antiestètics nòduls adiposos de greix que en ocasions poden ser dolorosos i poden estar presents en diverses parts del cos. Les més comunes són els braços, els malucs, l’abdomen, les cuixes i en alguns casos, molt poc freqüents, l’esquena. Hi ha tres tipus de cel·lulitis: tova, dura o escleròtica (anomenada popularment pell de taronja).

9 de cada 10 dones tenen cel·lulitis independentment de quin sigui el seu pes

Les conseqüències de l’aparició de la cel·lulitis poden ser diverses. No obstant això, la més comuna és la condició hormonal. Segons els experts, la producció d’estrògens, hormones femenines, en altes dosis incrementen l’emmagatzematge de greix a la pell i això provoca l’aparició de la temuda cel·lulitis.

Hem parlat de la conseqüència més comuna, no obstant això la seva aparició també es pot associar a d’altres causes com el sedentarisme, l’estrès, fumar, el consum excessiu d’aliments que creen toxines com l’alcohol, la cafeïna, el sucre o el menjar processat. La ingesta de medicaments amb altes concentracions d’estrògens com els anticonceptius també poden ser una causa d’aparició de cel·lulitis.

L’estrès i el sedentarisme provoquen cel·lulitis

Com prevenir-la?
  1. Evitar el consum d’aliments processats. Consumir sovint aliments processats genera una gran quantitat de toxines que evolucionen i es converteixen en cel·lulitis.
  2. Evitar o limitar el consum de cafè. La cafeïna que conté el cafè limita la capacitat del ronyó per eliminar toxines. Si ets assídua a aquesta beguda, sempre pots substituir-la pel té, en especial el té verd que conté propietats diürètiques.
  3. Adoptar una dieta equilibrada amb aliments que continguin fibra. La fibra contribueix a tenir un correcte trànsit intestinal, inclou-la a la teva dieta diària a través d’aliments que la continguin.
  4. Beure un litre i mig d’aigua diària. L’aigua és el millor depuratiu que existeix. Si no ets capaç de consumir-la en la quantitat recomanada sempre pots compensar-ho amb la ingesta d’altres líquids com infusions o sucs de fruita natural.
  5. Evitar el sedentarisme. L’exercici diari pot ser un bon aliat per prevenir la cel·lulitis o inclús eradicar-la. Exercitar el cos farà que la circulació s’activi i la formació de greix subcutani s’esvaeixi.

 

Com tractar-la?

Una de les millors eines per tal d’acabar amb la cel·lulitis és l’exercici físic. Tot i així, hi ha altres mètodes com els tractaments en cabina o les cremes anticel·lulítiques.

Una de les millors eines per tal d’acabar amb la cel·lulitis és practicar diàriament una hora d’exercici físic

You May Also Like

Leave a Reply