Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Paola Artillo, la firma de moda d’una enginyera tèxtil – En Femení
SEARCH

Paola Artillo, la firma de moda d’una enginyera tèxtil

Paola Artillo, la firma de moda d’una enginyera tèxtil

Gabriela Seminario és la fundadora i directora creativa de la firma Paola Artillo. Nascuda a Lima (Perú), és llicenciada en disseny i enginyeria tèxtil per la Universitat de Salamanca. Durant més de 10 anys ha treballat en diferents departaments de la indústria tèxtil, des de l’organització de la producció, passant per les compres i vendes internacionals fins al disseny. Al 2017 debuta en solitari amb la presentació de la primera col·lecció per a la tardor-hivern del 2018 de la firma que porta el nom de la seva filla, Paola Artillo.

 

Com i quan decideixes crear la firma de moda Paola Artillo?

Des de sempre ha estat el meu somni i fa un any vaig adonar-me que seria viable, així que vaig posar-me en marxa. Vaig començar per anar a París a seleccionar teixits i materials. A partir d’aquí, tot ha estat un no parar.

Perquè vas batejar la teva firma amb aquest nom?

És el nom de la meva filla que és molt alegre i creativa, a la vegada que forta. Ella és una dona del futur i les seves qualitats m’inspiren.

Expliques que ets una apassionada de l’art. Què representa per tu?

Per mi l’art és un dels motors de la societat, a la vegada que un dels defensors. Si imaginem un món sense art podem veure-ho clarament. L’art sempre va un pas per endavant i ens influeix contínuament.

Tot i que vas néixer a Lima (Perú) sempre has estat vivint a Espanya entre Mallorca, Barcelona i Sevilla, on actualment resideixes. Creus que tens més oportunitats de desenvolupar la professió de dissenyadora dins l’Estat espanyol que al teu país de procedència?

Vaig néixer a Lima però vaig arribar a Espanya quan encara era un bebè i posteriorment tan sols he estat allà pel meu viatge de noces. Va ser un dels viatges més especials que he realitzat al llarg de la meva vida. Desafortunadament, no conec res més de Perú. D’altra banda, Espanya també és el meu país, on he viscut gairebé sempre (vaig viure a Rio de Janeiro uns quants anys) i és d’on procedeix la meva família, així que per ara el que és lògic és que ho desenvolupi tot aquí.

El 2017, llances la teva primera col·lecció de moda femenina per a la tardor/hivern del 2018. En què consisteix aquesta primera col·lecció debutant?

És una col·lecció pensada per a una dona que viu intensament, surt d’hora de casa seva, treballa i quan finalitza la seva jornada laboral vol tenir també una estona d’oci. Canviant els accessoris són peces versàtils i atemporals que fan sentir forta i atractiva qui les llueix.

Han estat difícils els inicis de la creació de la firma de moda?

Sí, està sent difícil però val la pena l’esforç.

És difícil fer-se un lloc en el món de la moda actual com a dissenyadora debutant?

Sí és clar, però sé que oferint un producte de qualitat i emocionant ho acabaré aconseguint.

En què t’inspires a l’hora de dissenyar?

M’inspiren moltes coses, des de llocs, obres d’art i cinema, fins a petits detalls o persones amb estil. Sempre els estic buscant.

Tens algun referent dins el món de la moda?

Molts, no obstant això diria que el principal és Yves Saint Laurent, com a persona i com a dissenyador, m’inspira la seva recerca constant de la bellesa i la seva dedicació per aconseguir donar a la dona més força i confiança.

Dius que centres el procés de producció de la teva firma en tallers andalusos, creus en el producte de proximitat?

Sí, sobretot en un procés de producció just, tant amb els treballadors com amb el medi ambient.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply