Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Pell de canyella – EF Style
SEARCH

Pell de canyella

Pell de canyella

Arriba l’estiu i és moment de gaudir del sol i d’un color de pell bronzejat. Però no tot si val i cal exposar-se a l’astre sol tenint en compte certes mesures de precaució. A continuació, et donem les claus per a què el resultat de l’exposició solar sigui segura, efectiva i sobretot, duradora. Estàs preparada per lluir un bonic to daurat?

 

Per tots és sabut que lluir una pell blanca ha estat històricament un signe de distinció entre classes socials, d’aquí que aristocràcia i reialesa s’amaguessin sota grans pameles i grans para-sols al llarg de la història de la indumentària, per tal de resguardar-se dels raigs del sol. Contràriament, la classe obrera exposada contínuament a llargues jornades laborals a la intempèrie, no prenia cap cura per evitar que la pell es bronzegés.

Va ser durant la dècada dels anys 20 quan estar moreno es va convertir en una moda. Dones com Gabrielle Chanel, coneguda com Coco, va ser una de les impulsores de la nova tendència per estar morena. Una altra propulsora de la cultura del bronzejat va ser Joséphine Baker, la ballarina, actriu i cantant nord-americana, coneguda com “la dona amb pell de caramel”, que va ser la primera dona afroamericana que va protagonitzar una pel·lícula amb un to de pell diferent.

 

Beneficis de prendre el sol

A inicis del S. XX els experts constataren que prendre el sol produïa nombrosos beneficis per a l’organisme. La vitamina D, també anomenada calciferol, és imprescindible per a la correcta formació dels ossos i les dents, així com també per a l’absorció del calci a nivell intestinal. El cos produeix vitamina D quan la pell s’exposa als raigs solars. És aquest el motiu pel qual exposar-se al sol pren especial importància.

 

Segons estudis recents, la deficiència de vitamina D és molt comuna i afecta mil milions de persones arreu del món

 

Prendre el sol de manera responsable

Ja hem parlat dels beneficis de prendre el sol però, com sol passar, en l’equilibri rau l’èxit. Procurar no sobrepassar els límits de l’exposició solar, així com fer-ho de manera segura serà la clau per aconseguir un bronzejat saludable i durador.

  • És important conèixer el phototip de pell per tal d’aplicar-hi l’índex de protecció adequat.
  • L’hora d’aplicació de la protecció solar també és important, ja que no comença a actuar fins passats 30 minuts, aproximadament. Per tant, és important aplicar la crema solar mitja hora abans de l’exposició.
  • Les primeres exposicions han de ser curtes. La pell ha estat molts mesos sense exposar-se a les radiacions i, per tant, cal acostumar-la a aquesta nova situació de manera progressiva. Es recomana que els primers dies les exposicions siguin de 10 a 15 minuts, i que  s’incrementi el temps de manera progressiva al llarg dels dies.
  • Hi ha parts especialment sensibles com el cap i els ulls que cal protegir-les amb barrets i ulleres, respectivament.
  • El protector solar cal renovar-lo cada dos hores aproximadament, sobretot després dels banys.

 

You May Also Like

Leave a Reply