Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
5 tips per repintar la teva terrassa – EF Style
SEARCH

5 tips per repintar la teva terrassa

5 tips per repintar la teva terrassa

Amb el bon temps passem més estones lliures a la terrassa. De fet, Andorra és un dels països d’Europa amb més hores de sol i cal aprofitar-les al màxim. El lloc ideal per fer-ho és a la terrassa de casa, indret ideal per llegir, per prendre el sol, per treballar amb el portàtil o per fer el vermut.

Ara bé, si quan mires per Internet les terrasses que hi veus t’encanten, però quan després mires per la finestra et deprimeixes, en aquest article et donem cinc consells per donar-hi el teu toc personal i reinventar el teu espai més estiuenc.

 

Com podem pintar les baranes i els mobles de ferro

A l’intempèrie les baranes són de les coses que més malbé es fan. Pots triar desenes de colors, més clàssics com el blanc o l’efecte de ferro; o bé, més moderns, de colors vius. En tot cas, a les botigues de pintura o centres de bricolatge hi ha desenes d’acabats específics per a ferro, però recorda:

  • Amb una llima de gra gruixut llima tota la barana, així eliminaràs tot l’òxit i la resta de pintures.
  • Renta tota la brutícia per eliminar les restes de pols i brutícia de la barana.
  • Aplica-hi la pintura ja sigui amb pinzell pla o rodet i deixa-la eixugar!

 

Cadires de plàstic com noves

Les cadires de plàstic són habituals a les terrasses. Malgrat que aguantin molt bé el fet d’estar a l’exterior, el color es va perdent encara que s’hi faci un bon manteniment. En tot cas, una mica de pintura pot deixar-les amb una altra cara.

  • Neteja-les primer amb aigua i sabó. I després, esbandeix-les bé!
  • Tria la pintura, un acabat setinat és la millor opció. Comença a aplicar-la quan la cadira estigui del tot eixuta.
  • Fes servir un rodet d’escuma, és la millor opció.

 

Repintar els mobles de fusta

La fusta és sense cap mena de dubte el material que més es fa malbé a causa de la pluja, el vent, el sol i la neu. És per això que les cadires i taules de fusta necessiten un manteniments més gran que la resta. Alhora, potser és el material més fàcil de cuidar, si es fa regularment.

  • El primer que has de fer és rentar amb aigua i sabó la superfície.
  • Pots llimar les zones més fetes malbé amb l’objectiu de treure’n el vernís o la pintura antiga, i si en queda alguna esquerda o forat fes servir pasta per a fusta.
  • Pots pintar-la de colors, amb pintura d’esmalt o chalkpaint i després envernissar-la. També pots fer servir olis de diferents tipus per donar-hi l’acabat que vulguis.

 

Atreveix-te amb les parets

Les parets on toca el sol són les que més es deterioren. Pots fer el cop de cap i canviar-les de color o fins i tot dibuixar-hi alguna cosa. Sigui com sigui han de ser pintures plàstiques d’exterior tret que siguin directament parets de totxana o pedra, en aquest cas s’ha d’utilitzar un vernís especial.

  • Pensa sobretot en pintures de colors clars, no només són més lluminoses, sinó que a més ressalten més els mobles i les plantes.

 

Testos ben originals

Si estàs cansat de les jardineres i els testos de tota la vida pots donar-los un toc especial amb diferents estils. Pinta-hi motius de diferents colors o escriu-hi amb guix sobre pintura de terrassa el nom del que hi tens plantat. Deixa volar la imaginació i si vols, pots fer-ho passant una bona estona amb els més menuts de casa.

 

You May Also Like

Leave a Reply