Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Piñatex, una alternativa ecosostenible al cuir – EF Style
SEARCH

Piñatex, una alternativa ecosostenible al cuir

Piñatex, una alternativa ecosostenible al cuir

Carmen Hijosa, asturiana de 66 anys és una dissenyadora conscienciada amb l’impacte mediambiental i humà del procés de fabricació del cuir. Motivada per aquest fet inicià una profunda recerca per trobar una alternativa sostenible i decideix graduar-se en disseny tèxtil a Dublín i especialitzar-se en fibres naturals. En un dels seus viatges a Filipines observa que en aquest país utilitzen el filament de la fulla de la pinya per elaborar brodats de peces artesanals. És en aquest moment quan es planteja crear amb aquest material una alternativa al cuir. Al cap de 10 anys, la seva idea es materialitza amb piñatex; un teixit elaborat amb fibres procedents de la fulla de la pinya. Es tracta d’un material sostenible que Hijosa registra com a patent.

Ara farà 6 anys que va fundar la companyia Annanas Anam, una explotació agrària de pinya ubicada a Finlipines (un dels principals productors mundials d’aquesta fruita).

Actualment, Annanas Anam comercialitza piñatex per a més de 400 marques de moda que comparteixen els mateixos principis ecosostenibles.

Es necessiten aproximadament 16 pinyes per produir un metre quadrat de teixit.

You May Also Like

Leave a Reply