Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Cap a on evoluciona el món del motor? – EF Style
SEARCH

Cap a on evoluciona el món del motor?

Cap a on evoluciona el món del motor?

Els vehicles han evolucionat ben poc en els darrers cent anys. L’estètica és molt diferent, la seguretat per descomptat, i la comoditat i l’autonomia també han variat, però els elements bàsics són els mateixos, i si pensem en el vehicle elèctric com a innovació, hem de tenir clar que a principi del segle passat ja n’existien. Ara, però, estem arribant al final d’aquest camí, els fabricants estan explorant altres vies per entendre i anticipar-se a l’ús que farem dels cotxes en el futur.

Sembla que el fenomen de l’economia compartida acabarà amb això que tothom tingui el seu cotxe, el compartirem, i no haurem de pagar despeses fixes com l’assegurança, l’aparcament, el desgast del vehicle o el manteniment i en pagarem només l’ús. Però com serà aquest ús? Els enginyers de Jaguar Land Rover creuen que cada usuari d’un vehicle tindrà el seu propi volant, el “Sayer”, un prototipus de volant que de fet no servirà pas per conduir, perquè tot sembla indicar que el cotxe funcionarà sol i de manera autònoma com ja fan molts prototipus que ja circulen en mode de proves. En tot cas, el “Sayer” serà una espècie d’assistent, el dispositiu a través del qual es demanarà i es reservarà el vehicle, ens donarà tota la informació prèvia del lloc on es troba i quant trigarà a recollir-nos, així com totes les dades necessàries durant el viatge per tal de donar al conductor una experiència de conducció sense necessitat de pilotar el cotxe.

“Sayer” és només un dels prototipus que totes les marques estan desenvolupant, totes treballen sota un binomi que no se sap on pot arribar, el de la veu més la intel·ligència artificial, que és ben clar que seran les dues claus per al futur del que en diuen “internet de les coses”.

You May Also Like

Leave a Reply