Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Pell aftersun – En Femení
SEARCH

Pell aftersun

Pell aftersun

Arriba el mes de setembre i amb ell el final de l’estiu. Toca tornar a la rutina i donar pas a la nova estació. Els excessos de l’estiu han deixat petjada a la teva pell i ara toca restaurar-la i deixar-la a punt per a l’entrada de la tardor.

Et proporcionem els tips necessaris per a què la teva dermis llueixi igual o millor que a l’inici de l’època estival.

Exfoliació

El primer pas per tal de recuperar la pell és realitzar una exfoliació. Una suau exfoliació ajudarà a eliminar les cèl·lules mortes que s’han anat dipositant a la capa més superficial de la dermis i conseqüentment això provocarà que es regeneri.

Hidratació

Les llargues jornades d’exposicions solars unides al clor de la piscina i la sal del mar han donat pas a una pell deshidratada i més seca. Per tal de recuperar la humectació perduda és important hidratar-la intensament mitjançant cremes hidratants específiques per al tipus de pell i/o optar per olis essencials amb propietats hidratants i regenerants com l’oli d’alvocat o d’argan.

Aliments que prolonguen el bronzejat

Pots mantenir i prolongar el bronzejat que tant d’esforç t’ha costat aconseguir, amb la ingesta d’aliments que continguin carotenoides i viatmina C: carbassa, pastanaga, tomàquet, fruits vermells… Si ho desitges pots concentrar totes aquestes fruites preparant un suc i així aprofitar els nutrients i vitamines de totes elles a la vegada. No t’oblidis de beure aigua, entre 1 litre i 1 litre i mig al dia.

Tractaments mèdics

El Dr. Vieira, director mèdic de Cínica Vieira (C/ Balmes, 307, Barcelona) i metge especialista en medicina estètica i antiaging, afirma que un cop passat l’estiu, el fet que haguem mantingut una exposició solar prolongada, a més del contacte constant amb l’aigua de mar i els productes químics de les piscines, fa que la pell es vegi afectada.

També afegeix que pot ser que el to daurat ens faci veure més macos però la realitat és ben diferent. L’exposició al sol, imprescindible en petites quantitats per a mantenir un estat de salut òptim, i la calor acceleren i alteren el metabolisme de la nostra pell a nivell cel·lular, fent que cada cop estigui més deshidratada i envellida.

El Dr. Vieira argumenta que si ens hem exposat en excés a altes temperatures i a llargs banys de sol segurament la nostra pell necessitarà una ajuda extra, per això existeixen una sèrie de tractaments mèdics capaços de suplir aquestes necessitats.

L’expert en medicina estètica i antiaging proposa que “en primer lloc es fonamental nodrir i rehidratar la nostra pell, per això sempre ens ajudarem de còctels de vitamines amb àcid hialurònic per tal d’aportar els nutrients perduts i hidratar la pell en profunditat; tot i que ens cuidem amb cremes hidratants, no és suficient”.

També afegeix que “una nova arma que tenim per a ajudar el cos a regenerar la pell són els skinboosters. Com el seu nom indica són potenciadors de la pell, és a dir, són injectables d’àcid hialurònic de diferents densitat que ens ajudaran per un costat a hidratar la pell i per un altre a regenerar les fibres de col·lagen i elastina i així tenir una major fermesa”.

Per últim, el Dr. Vieira conclou que “en el cas que fos necessari a causa de possibles alteracions en la pigmentació de la pell podríem utilitzar peelings químics o làsers per tal de realitzar un resurfacing facial”.

 

Text: Mari Pelegrina

You May Also Like

Leave a Reply