Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 73
Wabi Sabi, la decoració per a la nostra ment i cos – EF Style
SEARCH

Wabi Sabi, la decoració per a la nostra ment i cos

Wabi Sabi, la decoració per a la nostra ment i cos

El Wabi Sabi és un terme japonès sense una traducció exacta i que al món occidental va començar a marcar tendència en el disseny, la moda i la decoració fa, amb prou feines, uns anys. És una filosofia de vida que va molt més enllà d’un simple corrent estètic.

El Wabi Sabi es pot resumir en les tres idees bàsiques:  

  • Res és perfecte
  • Res és permanent
  • Res està complet

En la seva essència més pura és l’art japonès de trobar bellesa en la imperfecció i profunditat en la naturalesa, d’acceptar el cicle natural de creixement, decadència i mort.

Pensar en aquesta filosofia només en termes decoratius és un error, però a l’hora de definir les seves particularitats el més important a tenir en compte és que el Wabi Sabi crea una atmosfera peculiar i eliminant les coses innecessàries per deixar l’essencial.

Fusta, fibres, ceràmica, peces artesanals amb imperfeccions, peces antigues marcades pel temps, cotó, llana i lli són alguns dels elements que defineixen aquest corrent en decoració.

El Wabi-Sabi és un concepte directament elaborat de la filosofia budista zen, basada en la contemplació de la naturalesa i l’acceptació d’aquest cicle vital

Si bé no hi ha una traducció precisa (ni tan sols en japonès), el terme Wabi Sabi aquest es divideix en dos:

  • D’una banda Wabi, que prové de l’arrel “wa”, que es refereix a l’harmonia, la pau, la tranquil·litat i l’equilibri. Una persona wabi és un ésser senzill, no materialista, humil per elecció i en sintonia amb la naturalesa. En paraules del reconegut arquitecte japonès Tadao Camino, una persona wabi és aquella que “és ella mateixa i mai anhela ser una altra”.
  • Mentre aquest primer terme es refereix al simple i a l’humil, Sabi en si mateix significa “la floració del temps”, la progressió natural, l’oxidació i la lluentor extingida del que una vegada va enlluernar. Les coses de Sabi porten la càrrega dels seus anys amb dignitat i gràcia.

En termes estètics, el Wab Sabi en la decoració de la llar inspira un minimalisme que celebra l’humà en lloc de la màquina. Les possessions es redueixen i es redueixen, fins que només queden aquelles que són necessàries per a la seva utilitat i bellesa.

És important no confondre la senzillesa, la simplicitat i les imperfeccions del Wabi Sabi amb el desordre i la brutícia.

Una llar Wabi Sabi és el resultat directe del desenvolupament del Wabi de la nostra ment i del cor: vivint modestament, aprenent a estar satisfets amb la vida com pot ser una vegada que ens despullem de l’innecessari, i vivint al moment.

You May Also Like

Leave a Reply