Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
5 aliments depuratius per compensar els excessos de les festes nadalenques – EF Style
SEARCH

5 aliments depuratius per compensar els excessos de les festes nadalenques

5 aliments depuratius per compensar els excessos de les festes nadalenques

Els àpats nadalencs han passat factura a la teva figura? Aquí tens els 5 aliments que depuraran el teu cos i et retornaran la silueta que lluïes abans del Nadal. Apunta’ls!

La remolatxa

Tot i que és una hortalissa rica en sucres, el seu índex calòric és molt baix (30Kcal per 100gr). La seva assimilació és lenta gràcies a la fibra que conté. Les vitamines també hi són presents, especialment la B9 (àcid fòlic), propulsora de la producció de globus vermells i blancs i també de la formació d’anticossos en el sistema immunològic. Quant a minerals destaquen el ferro, el iode, el potassi i el silici.

L’api

És un dels aliments depuratius per excel·lència. Es tracta d’una verdura amb molta aigua i molt poques calories (16Kcal per 100gr) i també molta fibra. En el seu interior es troben vitamines com la C, l’A, l’E o la B1 i B2 i minerals com el sodi, el calci, el magnesi o el sobre.

Es pot consumir tant cru en amanides, com cuit en sopes i caldos. No hi ha res més depuratiu que un bon brou elaborat amb api per depurar l’organisme.

La llimona

Es tracta d’un dels aliments amb més propietats beneficioses per a la salut. Posseeix vitamines B i C i minerals com el magnesi, el potassi, el calci o el fòsfor. Un secret? Consumeix cada matí en dejú un got d’aigua tèbia amb una llimona expremuda. El suc d’aquest cítric és digestiu i depuratiu per al fetge. Un excel·lent diürètic!

El bròquil

És una verdura que igual que la coliflor pertany a la família de les crucíferes, varietat d’hortalissa amb substàncies com el sulforafà o l’indol-3-carninol amb efectes antioxidants i anticancerígens. El seu baix valor calòric (34Kcal per 100gr) unit a l’alt contingut en fibra el fan un aliment idoni per perdre els quilograms de més.

La carxofa

És un gran diürètic que contribueix a reduir la retenció de líquids i millorar les digestions pesades. Gràcies a principis actius com la cinarina i la cinaropicrina, la carxofa, afavoreix la regeneració de les cèl·lules del fetge. A més a més disminueix el colesterol a la sang i dificulta l’acció dels greixos.

You May Also Like

Leave a Reply