Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
5 consells per ser més productiu a la feina – EF Style
SEARCH

5 consells per ser més productiu a la feina

5 consells per ser més productiu a la feina

Si ets del club dels autònoms o tens a la teva feina poder de decisió suficient, és molt important l’entorn on es faci la feina. De fet, en gran part la feina que facis depèn del lloc on la facis i un indret confortable, ben il·luminat i decorat al teu gust pot fer augmentar notablement el teu rendiment. I poca broma, perquè al marge de la sensació que tinguis, pel teu cervell és molt important, perquè un bon lloc de feina millorarà el nostre benestar físic, emocional i cognitiu.

T’expliquem les cinc coses que més has de tenir en compte per poder treballar de la manera més còmoda, i et donem cinc consells per millorar la teva productivitat!

L’ordre

És importantíssim tenir un espai ordenat. Més enllà del fet que puguis rebre o no una visita, tenir el material que es fa servir per treballar ben ordenat ens estalviarà temps. No es tracta d’amagar les coses perquè la taula quedi neta, sinó d’estimular la creativitat de cadascú per saber què és el que més necessitem i tenir-ho a mà de manera ordenada.

  • Dedica 10 minutets a la setmana a organitzar el teu espai de feina, idea nous espais o noves funcionalitats dels que ja tens per aconseguir un rendiment millor.
La il·luminació

Pren nota: una mala il·luminació al lloc de feina causa fatiga, mal de cap i depressió. És molt important doncs una bona llum al teu espai, com és lògic la llum natural és la millor, però si ens falta de sol, el millor serà tenir un espai amb llums diàfanes que no enfoquin directament sobre la superfície de treball, com ho faria la llum del sol.

  • Si pots, trasllada el teu espai de feina al costat d’una finestra. Com més a prop de les obertures de casa millor. I ara que encara hi ha bon temps, prova de treballar a la terrassa, veuràs quin canvi!
Les zones de treball

Tres han de ser els teus pilars per poder treballar. És evident que tot dependrà en gran part de la feina que facis, però normalment sempre necessitaràs aquestes tres zones diferenciades: 1. Espais d’emmagatzematge: és on desaràs el material que menys fas servir, o documents d’ús poc freqüent. 2. Estanteries: És on tindràs els llibres, carpetes, fitxers o documentació a cop d’ull i fàcil d’agafar. 3. Material d’escriptori: El millor és deixar els bolígrafs, calculadora, grapadora, etc dins un calaix per tenir-ho sempre tot més ordenat.

  • Un cop cada tres mesos fes un repàs als tres espais i tria el que realment serveix. Tendim a acumular coses que no serveixen, i sempre les deixem a algun lloc per més tard ordenar-les. Aquest «més tard», mai arriba.
Decoració

Com ja deus saber, els colors que ens envolten tenen una acció sobre el nostre cervell i afecten el nostre estat d’ànim. I en un lloc on passem moltes hores i a més hi tenim alt i baixos anímics a causa de la feina, és important triar bé els colors, però també la decoració. Ha de ser suau, sense estridències i que ens faci sentir-nos còmodes.

  • Prova de posar una planta a la teva vida. Està comprovat que les plantes a l’entorn de feina ens ajudaran a relaxar-nos i ser més productius. Prova de posar-ne alguna al teu lloc de treball, això sí, a no ser que treballis de redactor d’una revista d’horticultura, no converteixis el teu despatx en una selva, amb dues n’hi ha prou.
Posició

La posició del cos al treballar és bàsica per no patir problemes d’esquena, lumbàlgies o mals de cap. L’esquena ha d’estar recta, el cap cap enrere, les espatlles relaxades, els colzes han de fer un angle de 45 graus amb la taula i les cames un angle de 90 graus amb els peus ferms a terra i relaxats. Una bona cadira de despatx t’ajudarà a tot això.

  • Malgrat estiguis còmode i tinguis una bona posició al treballar, de tant en tant aixeca’t i camina una mica, mou els braços i el coll. Si a més pots passejar una mica, això t’ajudarà a relaxar la teva postura corporal.

You May Also Like

Leave a Reply