Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
5 flors comestibles per als teus plats – EF Style
SEARCH

5 flors comestibles per als teus plats

5 flors comestibles per als teus plats

Més enllà de la nova cuina, fa uns anys que proliferen els plats cuinats amb flors, normalment els associem amb restaurants d’alta gastronomia, a plats exòtics i complicats, però és una concepció que comença a canviar i cada cop hi ha més cuiners que s’hi atreveixen i que han començat a popularitzar la cuina amb flors. Les flors són riques en vitamina A i B, a més de betacarotens, licopens i altres components, i són també dels aliments que menys al·lèrgies provoquen.

Encara ens sorprèn veure plats amb flors, possiblement perquè ens n’oblidem que la coliflor, les tàperes o el bròquil ho són, però ja els tenim molt associats a la nostra cuina. En tot cas, et proposem 5 de les flors més fàcils d’utilitzar en els teus plats per sorprendre els convidats:

La Rosa

La flor més popular a casa nostra és també una de les gastronòmicament més versàtils. Tal com és la flor en nas ho és en boca: aromàtica i amb diferents gustos en funció del seu color. De fet, les de color fosc són més intenses de gust i les més clares més suaus. Se’n poden fer mermelades, pastissos o gelats, i també fer-la servir per a salses per a carns.

El Clavell

Bonic a la vista però també al gust, és una flor especiada amb un gust similar al pebre. Es fa servir sobretot en amanides, en macedònies amb fruita i també en diverses salses per donar-hi aquest toc mig picant.

La Flor del carbassó

Té un gust peculiar, molt similar al carbassó però amb un punt dolç és una de les més populars a casa nostra, però també a molts plats de cuina italiana i mexicana. Es pot cuinar arrebossada, acompanyar-la de formatges frescos com fan a Itàlia i també posar-la en arrossos i pizzes. A Mèxic les posen a les sopes i també a les quesadillas. 

Gessamí

Ideal per a fer infusions el gessamí és molt útil per a reduir el colesterol i fins i tot per perdre pes. És una flor molt olorosa i per tant és un producte culinari ideal per a peixos o carns d’au.

 Violeta

Aquesta flor lila tan bonica és molt apreciada a la cuina pel seu gust, molt aromàtica i amb regust de menta, són molt utilitzades en rebosteria, especialment per a melmelades, compotes o per decorar pastissos. També es poden fer servir en amanides per donar-hi riquesa de gust.

You May Also Like

Leave a Reply