Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Aliments per encarar la primavera – EF Style

Aliments per encarar la primavera

Aliments per encarar la primavera

Encara que sembli estrany, quan la primavera treu el cap les energies ens decauen. És una època en què semblaria que la millora de la meteorologia ens hagués de donar una nova vida però el canvi d’estació ens roba energies, especialment a aquells que pateixen al·lèrgies que se senten molt més fatigats

Per combatre aquest cansament primaveral us proposem uns quants aliments que us aportin energies i us ajudin a encara una primavera més lluminosa!

Alvocat

És l’energia pura i la fruita de les mil i una funcions. Té una combinació de greixos, fibra, vitamines i antioxidants quasi perfecta. Ajuda a tenir un cor sa, a regular els nivells de sucre en sang, a envellir millor i a tenir una vista més bona i una pell més saludable.

Les carxofes

Tot i no ser estrictament un aliment de primavera la carxofa resulta especialment interessant pels àcids que conté, com el cafeoilquínic i el dicafeoilquínic, el cafeic, l’oleic, el linoleic i el pantotènic. És bona per als problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta.

El porro

Ideal per eliminar toxines, és un dels aliments que t’anirà bé aquesta primavera, ja que aporta poques calories, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra. També conté àcid fòlic, que intervé en la producció de glòbuls vermells, en la formació del material genètic i en els anticossos del nostre sistema immunitari.

Tomàquets

El tomàquet és una font interessant de fibra, minerals –com el potassi i el fòsfor– i vitamines –entre les quals destaquen la C, E, la provitamina A i vitamines del grup B (especialment la B1 i la B3). El potassi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i l’activitat muscular normal, i evita les rampes a les extremitats.

Espàrrecs

Tenen hidrats de carboni, proteïnes i fibra. Aquesta fibra, pel seu alt contingut en fructooligosacàrids té un efecte prebiòtic molt positiu, ja que afavoreix el desenvolupament de la flora intestinal, molt beneficiosa per a la nostra salut.

You May Also Like

Leave a Reply