Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Apuntant cap a Venècia – EF Style

Apuntant cap a Venècia

Apuntant cap a Venècia

Amb els ulls a l’horitzó de la Biennal de Venècia del 2019, ja estan en marxa els Tallers d’Art de la Massana per als dos finalistes del projecte que representarà Andorra l’any vinent, a l’Istituto Santa Maria della Pietà, el pavelló andorrà.

Els artistes Martín Blanco i Philippe Shangti ja tenen a mans les claus dels tallers per a desenvolupar-hi durant els propers mesos el projecte de producció de les instal·lacions d’art. Blanco i Shangti han estat seleccionats per desenvolupar durant un període de cinc mesos, una maqueta dels seus projectes que permeti visualitzar l’obra que representarà Andorra a la 58a Biennal d’art de Venècia. El Ministeri de Cultura atorgarà 1.000 euros a cada creador per al procés de producció d’aquesta mostra que sigui representativa de l’obra final. Cultura va preveure tres places per a aquests tallers però finalment, després d’estudiar curosament els quatre projectes presentats, la comissària Eva Martínez va concedir dues de les tres places disponibles i va desestimar així les altres dues propostes presentades. 


El treball de la maqueta s’haurà d’acompanyar d’un projecte de producció que inclogui el calendari de treball de l’execució de l’obra, la metodologia de la construcció, els materials utilitzats, els agents externs necessaris per al muntatge de l’obra i un pressupost de producció. La decisió de la selecció final del projecte per a la 58a Biennal es farà pública al final del mes de juliol. A partir d’aquest moment, l’artista seleccionat tindrà un període de sis mesos per produir l’obra.


Un dels dos artistes seleccionats és el dibuixant i artista digital, Martín Blanco, que ocuparà un dels tallers. Per la seva part, Philippe Shangti, fotògraf i escultor, desenvoluparà el treball al seu propi estudi. D’aquesta manera, els dos tallers que queden lliures s’integraran dins el projecte de residència d’artistes, que permetrà acollir artistes i creadors de tots els àmbits que, sota diferents fórmules, faran una estada per realitzar un treball en el marc d’intercanvi amb institucions que ofereixen projectes similars. Es preveu que la residència, actualment en obres d’adequació, estigui enllestida ben aviat.

You May Also Like

Leave a Reply