Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Carmen Thyssen aconsegueix 3,2 milions per la subhasta d’un buda – EF Style

Carmen Thyssen aconsegueix 3,2 milions per la subhasta d’un buda

Carmen Thyssen aconsegueix 3,2 milions per la subhasta d’un buda

La peça de bronze del Nepal del segle XIII de la baronessa es ven per molt més del previst a Christie’s

La baronessa Carmen Thyssen va vendre el mes passat per 3,2 milions d’euros, molt per sobre del que s’havia calculat prèviament, en una subhasta de la casa Christie’s, una figura de bronze de grans dimensions de Buda del segle XIII o XIV . No és la primera vegada que Carmen Cervera es desprèn d’obres de la seva col·lecció per aconseguir liquiditat. Ja ho va fer amb ‘La resclosa’, de John Constable, que també va vendre a Christie ‘s, per a 27,9 milions.

Tres obres d’art asiàtic de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza s’incloïen en la venda ‘Peces d’art de l’Índia, Himàlaia i el Sud d’Àsia’ de Christie’s, tot i que finalment només se n’ha venut una, el Buda , que va ser l’obra que més valor va aconseguir en la subhasta.

Es tracta d’una figura de bronze de grans dimensions de Buda del segle XIII o XIV, el preu de sortida oscil·lava entre els 497.000 i els 663.000 euros, i que finalment va ser venuda per un import molt superior, més de 3,2 milions d’ euros (3.850.000 de dòlars). Segons el catàleg de la casa de subhastes està considerada com “la cimera de la sofisticació” en l’art de bronze antic del Nepal, especialment per la grandària de la peça i per com es conserva.

“L’essència del Nepal”

Segons l’especialista d’art asiàtic de Christie’s Leiko Coyle, “per a l’art Himàlaia, aquest tipus de bronze d’aquest període antic és rar” i el Buda, que seu meditant, “té la puresa de la forma i una dolçor que captura l’essència del Nepal “. La peça va ser confeccionada per mestres artistes de la comunitat newari, els habitants originaris de la vall de Kàtmandu, que van destacar pels bells treballs que realitzaven amb bronze.

Les altres dues obres de la col·lecció de la baronessa a la venda en aquesta subhasta s’han quedat finalment sense comprador: una estela de pedra negra d’Umamaheshvara, del segle IX, el preu de sortida estava entre els 83.000 i els 125.000 euros; i una figura de bronze de Sambandar del segle XVI, amb preu de sortida entre els 497.000 i els 663.000 euros.

Quan el baró Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza va procedir al repartiment de la resta dels seus quadres i béns entre els diversos membres de la família, el gruix de les obres va passar a la seva esposa, Carmen Cervera. Aquest conjunt, integrat per obres de Canaletto, Fragonard, Courbet, Boudin, Monet, Sisley, Renoir, Degas, Gauguin, Rodin, Matisse, Picasso, Kirchner, conforma encara avui el nucli central de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza.

You May Also Like

Leave a Reply