El luxe també pensa en verd

El luxe també pensa en verd

Si hi ha una dissenyadora ambaixadora del luxe ecosostenible, aquesta és Stella Mc Cartney. L’anglesa, filla de l’ex-Beatle, ha mantingut des de la creació de la seva pròpia firma el 2001 unes consignes basades en la no-utilització de pells animals per a la producció i confecció de les seves col·leccions de roba. Mc Cartney ha volgut deixar constància del fet que disseny i sostenibilitat no són incompatibles. Entre els seus teixits amb compromís mediambiental, destaquen el cachemir regenerat, el nailon reciclat i la viscosa produïda en boscos certificats de Suècia.

Altres marques que s’han unit a la moda responsable són Armani, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Calvin Klein i Gucci, que recentment han pres la decisió de renunciar a l’ús de pell animal per a les seves col·leccions, unint-se així a la tendència cruelty-free. Una decisió aplaudida per PETA, l’organització de persones en favor del tracte ètic dels animals i dels amants de la naturalesa.
Amb el desig que més marques de luxe se sumin a aquesta pràctica ecofriendly, ha nascut Fur Free Alliance, una coalició internacional destinada a connectar companyies i consumidors finals que busquen productes ètics.

 

Text: Mari Pelegrina

You May Also Like

Leave a Reply