Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Els secrets de l’argila! – EF Style

Els secrets de l’argila!

Els secrets de l’argila!

L’argila medicinal s’ha utilitzat des de l’antiguitat per les seves propietats de bellesa i benestar. És calmant, purificadora, curativa, naturalment rica en sílice, magnesi, calci i diverses sals minerals. 

 

L’argila funciona! Com ho fa?

És coneguda per les seves propietats absorbents i adsorbents.

Atenció, concentració!…

 • A la superfície, l’argila absorbeix líquids, greixos o gasos com una esponja. Per tant, és molt eficaç com a xampú per als cabells grassos, màscara de bellesa i fins i tot desodorant.
 • L’argila també treballa a favor perquè absorbeix partícules gràcies a les seves habilitats d’intercanvi iònic: l’argila atrau les toxines i les intercanvien pels seus minerals. Així doncs, purifica la pell i contribueix a la seva lluentor i tonicitat.

Quina escollim?

Suavitzar, purificar o curar, per a cada necessitat existeix una argila apropiada, només cal saber una mica quina pot ser la millor opció segons la seva funció. L’argila també es pot recomanar com a cataplasma per al dolor, les articulacions o els músculs inflamats: consulteu el vostre metge o literatura especialitzada.

Fina, ultrafina o hiperventilada?

Segons la diferència en la mida de les seves partícules, l’argila es classifica en:

 • L’argila “ultra-ventilada” té grans unes 20 micres. Per a la cara o la pasta de dents.
 • L’argila ‘Superfina’ o ventilada té grans aproximadament 60 micres. Per a la cara.
 • Finalment, hi ha argila fina, granulats (petits trossos) o triturats (peces irregulars). Per cataplasmes.

Per introduir-vos al món de l’argila, el més senzill és començar per utilitzar les que ja estan preparades per a ser aplicades directament, com és el cas de l’argila preparada per a fer cataplasmes, aplicacions locals (cura de la pell, petites llagues) o fins i tot màscares de bellesa, que ve en format de pasta densa però molt agradable en la seva aplicació.

Si preferiu l’argila pura, podeu preparar la massa a casa, quan us vingui de gust: 

 • Amb argila en pols: barrejar 2 a 3 cullerades d’argila amb 2 cullerades d’aigua mineral fins que obtingueu una pasta cremosa. Deixeu reposar uns minuts abans de l’aplicació.
 • Amb argila granulada o triturada: poseu uns fragments d’argila en un bol, tapeu amb aigua i deixeu reposar durant la nit abans d’utilitzar.
CATAPLASMA

Triturat, pols, tires, llest per utilitzar Utilitzant una espàtula de fusta, col·locar la pasta d’argila en una tela capa gruixuda de 2 a 3 cm. Poseu el cataplasma directament a la pell (utilitzeu gasa si la pell és sensible) i manteniu-la amb un embenat solt. Deixeu-ho al lloc durant almenys 1 hora. L’argila no s’ha d’assecar; renovar si cal. Després de l’aplicació, esbandir amb aigua tèbia i eliminar l’argila usada. SUGGERIMENT: Per obtenir la màxima eficiència, recordeu renovar el vostre producte aplicació d’argila.

APLICACIÓ LOCAL

Pols (fi), llest per utilitzar Apliqueu la pols o pasta d’argila directament a l’àrea a tractar. Almenys 20 minuts sense deixar-lo assecar. Després de l’aplicació, esbandida amb aigua tèbia. Per a les dents i les genives, feu una esbandida bucal (1 cs d’argila diluïda en un got d’aigua). Per a la higiene diària, pensa també en la pasta de dents de fang.

BANY

Pols (superfí). Barrejar 300 g d’argila a l’aigua calenta del bany. I per a un bany relaxant, barregeu  150 g d’argila amb 150 g de pols de civada. SUGGERIMENT: Aboqui l’argila en un guant per passar la llet d’argila i no obstruir les canonades!

MASCARETES

FACIAL

Llest per utilitzar, pols (ultra-ventilada)

Aplicar a la cara i al coll prèviament retirats, evitant el

contorn dels ulls i els llavis. Deixeu-ho durant 10 minuts (sense que s’assequi completament a la pell). Esbandir amb aigua tèbia i aplicar una aigua floral o crema hidratant. Es pot realitzar una vegada per setmana.

Cal tenir en compte el tipus de pell per a fer una correcta selecció de l’argila més adient!!

 • Argila verda: Pells normals o grasses
 • Argila blanca o vermella: Pells seques
 • Argila groga o rosa: Pells sensibles o irritades.

CAPIL·LAR

MÀSCARA CAPIL·LAR

Apliqueu la pasta d’argila al cuir cabellut. Deixar durant 10 minuts i fer un massatge suaument mentre esbandiu amb aigua neta, utilitzeu el vostre xampú habitual. Realitzar una vegada per setmana.

 

A tenir en compte!

Utilitzeu sempre una espàtula de fusta per a la preparació, ja que el metall pot interactuar amb els ions argilosos i modificar les seves propietats.

Utilitzeu un recipient de vidre no metàl·lic ni plàstic.

No deixeu mai l’argila assecar a la pell.

No llenceu l’argila utilitzada per l’aigüera amb risc de bloquejar-les.

 

 

Mascareta d’argila

Ingredients

 • Argila verda (equivalent a 3 cc)
 • 1/2 cc d’oli d’argan
 • 4 gotes d’oli essencial de lavanda

RECEPTES – ASSESSORAMENT – INSTRUCCIONS D’ÚS

 • Poseu en un bol tots els ingredients
 • Barregi una mica d’aigua fins que s’obté una barreja cremosa.
 • Aplicar sobre una cara neta.
 • Mantingui un màxim de vint minuts.
 • Esbandir amb aigua tèbia, massatge suaument i acabar amb un raig d’aigua freda

 

Si voleu idees de com fer cosmètica a base d’argila, en trobareu al nostre espai: https://www.biocoop.fr/recettes-bio

Avda. Del Fener, nº41. Escaldes-Engordany

You May Also Like

Leave a Reply