Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
ICONA DEL MES: Laverne Cox – EF Style

ICONA DEL MES: Laverne Cox

ICONA DEL MES: Laverne Cox
28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBT

 

  • Laverne Cox va néixer a Mobile (Alabama) el 29 de maig de 1972 i, a més de ser una gran actriu que es va popularitzar pel seu paper a la sèrie Orange is the New Black com a Sofia Burset, és productora i defensora dels drets de la comunitat LGBT. És filla d’una mare soltera i té un germà bessó que, de fet, és qui fa les escenes de transició de la Sophia a la sèrie de Netflix.
  • Tot i no ser la primera transsexual a ser nominada a un Emmy, ja que va ser Angela Morley el 1990, sí que és la primera actriu obertament trans a ser nominada pel seu paper de Sophia Burset a Orange is the New Black.
  • Amb 11 anys va intentar suïcidar-se perquè patia assetjament escolar i no sabia com acceptar la seva identitat.
  • El 2008 va fer història en ser la primera transsexual afroamericana a participar en un reality show, i va ser a ‘I want to work for Diddy’ del canal VH1.
  • El 2010 va crear i produir un programa propi, TRANSform me, on ella i dues noies trans més canviaven el look de les participants.
  • El 2014 ser la primera portada trans de la revista Time després que rebessin fortes crítiques per haver ignorat l’actriu en la seva llista de les 100 persones més influents, tot i haver estat una de les més votades.
  • El 2014 també va rebre el premi GLAAD per la seva feina com a defensora de la comunitat transsexual.
  • Va fer el documental ‘Laverne Cox Presents: The T Word’, d’una hora de durada i produït i narrat per la mateixa Cox. Va guanyar un Emmy per la producció.
  • El 2015 va publicar un llibre on va escriure les seves memòries: ‘Daring to be myself: a memoir”.
  • Fa xerrades i escriu articles sobre els drets de la comunitat LGBT i altres temes a diversos mitjans com el Huffington Post.

 

 

“És revolucionari per a qualsevol persona trans escollir ser una persona visible en un món que ens diu que no hauríem d’existir”

“Crec en la humanitat de la gent i en la seva capacitat d’estimar i canviar”

“Sóc massa jove per ser una icona”

“Estem en un moment en què cada vegada més persones trans volen fer un pas endavant i dir: ‘Jo sóc així’”

“Crec que si fem l’exercici d’estimar-nos més a nosaltres mateixos, serem capaços d’estimar millor els altres”

“És un acte de violència que algú es refereixi a una dona trans com si fos un home”

“La teva versió més autèntica és una versió correcta”

“Siguis transgènere o no, la majoria de nosaltres arribem a un moment de la nostra vida on no podem continuar mentint-nos a nosaltres mateixos”

“Sóc una dona negra i trans que està vivint un somni. I l’estic gaudint”

 

You May Also Like

Leave a Reply