Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
LA SACIETAT – EF Style

LA SACIETAT

LA SACIETAT

La sacietat esdevé un factor primordial pel que fa al control del què mengem. La societat actual, caracteritzada per la competitivitat, l’ambició i l’estrès conseqüent fan que la nostra dieta no sigui sempre la correcta generant una societat en la qual l’obesitat està a l’ordre del dia. La sacietat ve generada per diverses senyals entre les quals trobem la distensió de les parets de l’estómac, que es dóna segons el volum de menjar que ingerim i no segons les calories, per tant, escollir aliments amb moltes calories però de poc volum i pocs nutrients pot fer que no ens saciem i, per tant, es perdi o empitjori el control de la ingesta en qüestió.

Segons un article científic publicat fa uns mesos, ha sorgit una classificació que agrupa els aliments segons la sacietat que produeixen en una piràmide, seguint el format de la piràmide de l’alimentació equilibrada.

A la base d’aquesta piràmide trobarem aliments molt rics en fibra i dels quals la gran proporció és aigua. Per aquest motiu, s’aconsella que es comencin els àpats amb aquest tipus d’aliments que ens ompliran l’estómac i faran que no sentim tanta gana quan arribin aliments més suculents i calòrics a taula.

A continuació, es destaquen aliments que formen part d’una alimentació sana i que hem d’incloure en la nostra dieta formats per aigua, fibra, proteïnes, hidrats de carboni, greixos i micronutrients en diverses proporcions.

El vèrtex de la piràmide el formen els aliments que són més calòrics. La majoria fan referència a productes ultraprocessats que ens sacien molt poc però el seu consum ens produeix molt plaer, sensació a la qual associem la seva ingesta i, per tant, fa que tinguem ganes de menjar-ne més. No s’han d’eliminar de la nostra alimentació però es recomana evitar i moderar-ne el consum en ocasions puntuals.

Per tant, per sentir-nos més saciats només cal seguir els 4 passos senzills que t’apunto a continuació: 

  1. Enceta els àpats amb vegetals crus o cuits, un brou, aigua i/o fruita.
  2. Fes un segon complet amb proteïna i carbohidrats.
  3. Si no has menjat fruita al principi, menja-la de postres juntament amb una mica de xocolata negra (85% mínim) per treure’t les ganes de dolç a l’acabar de menjar.
  4. Renta’t les dents per tenir una sensació de frescor i neteja a la boca i dona’t almenys 30 minuts per asseure tot el menjar i notar-te completament saciat i satisfet.

You May Also Like

Leave a Reply