Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
LES ALGUES BIO: del mar a taula! – EF Style

LES ALGUES BIO: del mar a taula!

LES ALGUES BIO: del mar a taula!

Des de fa segles, les algues formen part de les tradicions culinàries de poblacions costaneres, particularment a l’Àsia: Japó és el principal productor i consumidor d’algues marines. Aquí a Occident, es van introduint a poc a poc als nostres àpats, per a oferir-nos els seus beneficis. Només existeix una dotzena d’algues marines enregistrades per al consum alimentari.

A l’hora de comprar algues, cal ser conscient de les diferències existents entre les certificades com a ecològiques, i les que no ho són. El segell garanteix que la recol·lecta s’ha dut a terme tenint en compte mesures que minimitzen l’impacte en l’estat de l’entorn aquàtic, respectant els seus cicles de reproducció i les quantitats màximes permeses. A més, són algues 100% naturals, que no han estat tractades, així com tampoc s’han ionitzat les aigües en les quals es cultiven. Conservant, així, totes les seves propietats!

Considerades les “joies nutricionals del mar”, les algues presenten nombrosos beneficis per al nostre organisme:

  • Contenen elevats nivells de minerals (calci, ferro i magnesi) i oligoelements (iode, manganès, zinc i coure). Amb 1gr d’algues seques o una fulla d’alga nori, es cobreix al 100% les necessitats diàries de iode! (Cal informar-se en casos de trastorns relacionats amb les tiroides.)
  • Aporten vitamines indispensables per al nostre organisme: carotenoides, vitamina E, vitamines del grup B, de les quals, la B12 és poc freqüent en el regne vegetal. Per això són molt interessants en dietes pobres en proteïnes animals.
  • Són molt poc calòriques i pobres en greixos, però amb un gran contingut en fibra que facilita el trànsit intestinal.

Submergeix-te a l’univers de les algues marines!

Hi ha moltes varietats per a descobrir i aprofitar el seu potencial culinari:

DULSE

Molt apreciada per la seva textura suau, es pot consumir crua, en sopes, o per a afegir un toc de color a les amanides o altres plats de peix.

NORI

Alga fetitxe dels amants del sushi, també és deliciosa en amanida o acompanyament de tempures o plats tant de peix com de carn.

ENCIAM DE MAR

S’inclou en plats freds o es pot consumir cuita en plats de verdures o sopes, ja que té un sabor similar al dels espinacs.

KOMBU

De sabor lleugerament dolç i gran contingut en iode. Es pot fer bullir en la preparació de caldos i sopes, o incloure a l’aigua de cocció de llegums, per tal d’afavorir la digestió de les seves fibres. Les xips de kombu també són delicioses com aperitiu!

SPAGHETTI DE MAR

És perfecta per a cuinar a la paella, amb una mica d’all i julivert, i afegir a plats de peix, pasta o arròs. Fregides també són una opció molt original.

Les podem trobar fresques o en salmorra, deshidratades senceres o en escates per a amanir els nostres plats o rehidratar per a preparar certes receptes com el tàrtar d’algues. També es troben en conserva o formant part d’altres ingredients, com la pasta a l’espirulina,  o combinades per a afegir com a substitut de la sal. Experimenta combinant-la per a fer amanides molt originals, per sobre d’una sopa, incloent-les en plats de peix, o inclús en pizzes o quiche Lorraine. Hi ha moltes opcions!

Si voleu idees de receptes, en trobareu al nostre espai: https://www.biocoop.fr/recettes-bio

You May Also Like

Leave a Reply