Menjar millor en 5 passos

Menjar millor en 5 passos

PAS 1: Evitar productes industrials

Refusem els productes processats, plens de sucres afegits, farines i olis refinats, sal i altres additius. A més, solen ser productes d’una alta densitat energètica (molt calòrics). Substituim-los per productes frescos i/o naturals.

PAS 2: Stop restriccions

És obvi que les pautes més restrictives faran que perdem el pes de manera molt més ràpida, però no més efectiva. No evitem menjar un bon plat (per exemple) d’arròs de muntanya, d’olla de cigrons o de pasta, acompanyat d’un bon plat d’amanida. Fer àpats complerts i equilibrats evitarà que piquem en excès entre hores…

PAS 3: Mou-te!

No oblidis l’activitat física. El 80% del nostre benestar pot venir determinat pel què consumim, però no hem d’oblidar el 20% restant en el que incloem l’activitat física i el descans.

PAS 4: Keep Calm

No tinguem pressa. El nostre objectiu ha d’allunyar-se de l’estètica i els estereotips del cos perfecte i començar a canviar els nostres hàbits alimentaris per millorar la nostra salut de per vida i no merament el nostre aspecte físic a curt termini.

PAS 5: Gaudeix

Que la millora dels nostres hàbits alimentaris acabi sent un èxit depèn en gran part de que gaudim durant el procés d’aprenentatge. És possible que per aprendre a menjar com cal, a més d’intentar seguir els consells anteriors haguem de consultar un Dietista-Nutricionista perquè ens ensenyi a gaudir de la gran varietat d’aliments que tenim segons la temporada de l’any, com combinar-los, cuinar-los i amb què acompanyar-los.

TEXT: CLÀUDIA GURI

You May Also Like

Leave a Reply