Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Mentides de plàstic – EF Style

Mentides de plàstic

Mentides de plàstic

Sí, cada vegada estem més conscienciats. De fet, anem al supermercat amb la nostra bossa de la compra reutilitzable encara que només sigui per no pagar les bosses de plàstic. Aquesta mesura va suposar una gran reducció de la producció de plàstic, ara bé. Per què cada any es ven més fruita i verdura envasada? I és que actualment es venen 7.000 tones més de productes naturals amb embolcall de plàstic que fa quatre anys, una xifra alarmant que només reflecteix la realitat d’Espanya. La pregunta és: els cal plàstic quan ja tenen pell?

Cocos embolicats en plàstic, mandarines pelades i pastanagues tallades en tires en caixetes d’un sol us. Fins a quin punt hem arribat? Des de Greenpeace afirmen que “estem condicionats a pensar que tota la nostra fruita i verdura necessita un embolcall de plàstic per mesures higièniques, encara que la naturalesa ja hagi pensat com fer-ho”.

Ens refugiem en què portem un mode de vida frenètic per justificar que es vengui la fruita pelada i tallada en safates de plàstic o, en el pitjor dels casos, de poliestirè. Es treu la pell de les fruites i la substituïm per plàstic. És per això que des de Greenpeace apunten que aquests envasos “fomenten un consum desenfrenat de plàstic”.

Però el més trist no són les safates de fruita caríssima, ja que la relació quantitat-preu no surt a compte, que ens venen tallada. El pitjor són les bosses de pastanagues amb unes quantitats desorbitades, les pomes i papaies vestides amb reixetes o les safates que inclouen un api, un porro, una pastanaga i una ceba i es venen com a ‘pack para hacer caldo’. 

Des de Greenpeace asseguren que “és necessari que els supermercats liderin el canvi i comencin a oferir productes a granel i altres alternatives als plàstics”. Al final, quan pesem la fruita acostumem a posar-la, també, en bosses d’aquest material. Tot i això, afortunadament comencen a aparèixer les alternatives de tela. I la cirereta del pastís la posen la fruita i verdura ecològica, que sembla que es riguin de nosaltres quan va embolicada en plàstic.

Tots som coneixedors del problema que suposa pels oceans el nostre afany pel plàstic i l’illa de plàstic del Pacífic té una superfície d’1,6 milions de quilòmetres, triplica les dimensions d’Espanya. A més, tal com indica el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, cada any arriben al mar fins a dotze tones de residus i un milió d’aus i més de 100.000 mamífers marins moren per culpa dels plàstics dels oceans. 

“La cultura d’un sol ús està destruint el medi ambient. La producció de plàstic segueix augmentant cada any a un ritme alarmant i només una petita quantitat del que es produeix es reutilitza o recicla”, asseguren des de l’organització ecologista. “Nou de cada 10 aus marines, un terç de les tortugues marines i més de la meitat de balenes i dofins han ingerit plàstic en alguna ocasió”. Quan ens adonarem que no tenim un planeta B?

 

You May Also Like

Leave a Reply