Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Meritxell, la Diada de tothom – EF Style

Meritxell, la Diada de tothom

Meritxell, la Diada de tothom

La Diada de Meritxell d’enguany va tenir un protagonista inesperat, i és que el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, era de visita institucional al país i va ser qui més flaixos de càmeres i abraçades va captar dels seus compatriotes residents al país.

La visita del president de la República de Portugal, que es va allargar dos dies no va deixar ningú indiferent. La seva proximitat amb el poble va captivar tant als residents portuguesos com el propi cap de Govern, Toni Martí, que va acabar reconeixent que «tot i intentar ser molt empàtic, al seu costat sóc un aficionat». L’admiració de la ciutadania es va fer notar des del primer moment amb la visita de Rebelo de Sousa a la Casa de la Vall i en el passeig de les autoritats pels carrerons d’Andorra la Vella fins a l’edifici administratiu de Govern, ja que en tot moment van anar acompanyats d’un gran públic que no volia deixar escapar l’oportunitat de saludar el seu president. I, cal dir-ho, tampoc el cap d’Estat de Portugal va perdre l’ocasió de regalar el seu temps als seus compatriotes, mostrant-se extremadament proper amb tots ells.

Així mateix, durant l’acte central de la Diada a Meritxell, el copríncep episcopal, Jo- an-Enric Vives, centrar la mirada als refugiats. El bisbe va reclamar que Andorra sigui un país d’acollida, i en aquest sentit, va ressaltar que s’han «s’ha de bastir l’estil de societat europea, de pau, justícia, acollida i crida dels diferents i dels refugiats».

A la missa que va celebrar a la Basílica de Nostra Senyora de Meritxell, hi van assistir les principals autoritats del país, el cap de Govern, Toni Martí, així com el president portuguès, Marcelo Rabelo da Sousa.

 

Photo by Maricel Blanch.

You May Also Like

Leave a Reply