Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Música contra les bales, l’esperança de milers de nens a Colòmbia – EF Style

Música contra les bales, l’esperança de milers de nens a Colòmbia

Música contra les bales, l’esperança de milers de nens a Colòmbia

Durant dècades l’estrèpit de les armes a Colòmbia ha sonat com semicorxeres a les orelles de desenes de milers de nens i joves que es van refugiar en la música per buscar un futur millor i a ella s’aferren per escapar de les seves complexes realitats.

Entre 37.000 i 45.000 joves estudien música cada any gràcies a la Fundación Nacional Batuta, prop de la meitat són víctimes del conflicte armat i la immensa majoria procedeixen d’entorns vulnerables per la violència, la pobresa o l’aïllament.

Molts ni tan sols podrien somiar a tenir accés a la música si no fos pel pla d’aquesta fundació que se serveix de l’art per generar pau.

La xarxa de Batuta ha creat i opera 45 orquestres simfòniques, 380 cors infantils i 700 acoblaments d’iniciació musical per al desenvolupament integral i la millora de la qualitat de vida de nens i adolescents en zones vulnerables.

“Els nens es tornen més obedients, els comença a arribar el temps per a tot (…) i es tornen líders de resiliència. Són capaços de manejar el dolor que tenen les víctimes d’un conflicte d’una manera molt més sana”, explica la presidenta de la Fundació, María Claudia Parias.

A través de la música i del procés social que suposa integrar un acoblament al costat d’altres joves de les seves comunitats, adquireixen “la capacitat de curar les ferides de manera més fàcil, es tornen líders dels seus propis processos”.

“Són nens que també incorporen valors dins de la metodologia de Batuta però d’una manera epistemològica. No és un professor dient ‘has de ser bo”, és introduir valors d’una manera diferent que implica treballar en equip per a un resultat d’excel·lència “, afegeix Parias.

La Fundació, nascuda el 1991 per iniciativa de la llavors primera dama Ana Milena Muñoz de Gaviria i guardonada el mes passat a Bilbao amb un premi “Fair Saturday”, també treballa a grans ciutats com Bogotà.

You May Also Like

Leave a Reply