SOPA MISO

SOPA MISO

La sopa miso és un plat molt senzill i resulta fantàstic per entrar en calor a l’hivern. 

El brou amb el que es fa aquesta sopa rep el nom de brou dashi, i us explicarem la seva elaboració a continuació.

Per fer aquest brou ens farà falta: 

  • 1L d’aigua
  • 20g d’alga kombu dessecada 
  • 20g de katsuobushi (es pot trobar en qualsevol supermercat a la zona de menjar internacional)
  • Com a estris de cuina: 
    • una cassola,
    • un col·lador, 
    • un drap de mussolina.

Elaboració del brou

  1. Posar en remull unes 2h l’alga kombu en 1L d’aigua
  2. Posar l’aigua amb l’alga en una cassola i retirar l’alga just abans de que començi a bullir. Deixar que l’aigua estigui en ebullició al voltant d’un minut més i, seguidament, apagar el foc. 
  3. Afegir els katsuobushi a l’aigua per tenir-los infusionant durant 15’. 
  4. Folrar l’interior del col·lador amb el drap de mussolina i colar el brou en un bol. 

Per elaborar sopa miso per 4 persones, ens caldrà: 

  • 800ml de brou dashi,
  • 10g d’alga wakame dessecada,
  • 60ml de pasta de miso blanca
  • 150g de tofu al natural,
  • 1-2 cebes tendres. 

Elaboració de la sopa

  1. Tallar el tofu en daus.
  2. Deixar el brou en una cassola a foc lent
  3. Retirar una mica de brou en un bol a part per dissoldre-hi la pasta de miso.
  4. Mentrestant, afegir al brou restant a la cassola l’alga wakame i coure-ho a foc lent durant un parell de minuts.
  5. Quan la pasta miso estigui dissolta, ho posem a la cassola.
  6. Hi afegim els daus de tofu i ho mantenim calent durant 1 minut 
  7. Servim en bols més petits i hi afegim fines rodanxes de ceba tendra.

You May Also Like

Leave a Reply