Notice: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' in /var/www/vhosts/elperiodic.ad/subdominis/enfemeni/httpdocs/wp-content/themes/streetstyle-blog/functions.php on line 74
Tres receptes ideals per festes – EF Style

Tres receptes ideals per festes

Tres receptes ideals per festes

Ja s’acosta Nadal i venen dates molt especials per passar en família o amics. Sovint els àpats bons costen una barbaritat de diners però és possible cuinar plats fàcils de fer de qualitat i que ens faran quedar molt bé davant dels convidats. Et presentem tres receptes senzilles per fer aquests dies:

Filet Wellington individual

El Filet Wellington és un dels plats més espectaculars per a celebracions, aquesta és una recepta senzilla d’aquest plat fabulós que farà les delícies dels més gormands.

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 masses d’empanada
  • 4 rodanxes de filet (de vedella o porc)
  • 4 trossos de foie
  • 4 cullerades de ceba
  • un ou
  • Xampinyons naturals

Preparació:

Picarem ben bé la ceba i la deixarem a foc lent mentre tallem els xampinyons molt i molt petits i l’afegim a la ceba. Posarem la massa de l’empanada plana amb un tros de filet al centre, hi afegirem una cullerada de la barreja de xampinyons i ceba i el foie a sobre. Taparem amb una altra massa d’empanada i la plegarem, pintarem amb el rovell d’ou per sobre. La posem al forn sobre un paper a uns 190 graus sobre un quart d’hora o fins que la massa estigui daurada.

 

Mousse de cava

Només amb el seu nom ja ve de gust, fa elegant i és bo, per tant són unes postres especials per dinars especials, i fàcils de fer!

Ingredients:

  • 4 g de gelatina neutra
  • 75 g de nata
  • 50 g de cava
  • 2 clares d’ou
  • 50 g de sucre glaç

Preparació:

Escalfarem la nata i el sucre fins que comenci a bullir, ho separarem del foc posant-hi la gelatina i remenant, i després hi posarem el cava. Mentre reposa, batrem les clares a punt de neu i anirem barrejant-ho tot amb compte. Ho servim en gotets individuals i ho deixarem a la nevera com a mínim tres hores abans de servir.

 

Salmó amb crema d’espinacs

Un plat bo, raonablement barat i amb molt de gust. És fàcil de fer i raonablement ràpid per un dia especial.

Ingredients per a 4 persones:

  • Pasta de full
  • 4 troncs de salmó
  • 100gr d’espinacs
  • 2 cullerades de farina
  • 50gr de mantega
  • Mig litre de llet
  • Un ou

Preparació:

Tallem les fulles d’espinacs i les posem en una paella amb la mantega. Quan redueixin el volum a la meitat, hi posem la farina i anem remenant. Hi afegirem la llet a poc a poc, fins que faci una beixamel espessa que deixarem refredar.

Tallarem la pasta de full en quatre trossos iguals i hi posarem el salmó al centre i hi afegirem la beixamel per sobre. Plegarem la pasta de full fent un lingot. Farem un forat al capdamunt per fer de xemeneia i ho pintarem tot amb l’ou. Finalment ho posarem al forn a 200 grams durant 15 minuts.

You May Also Like

Leave a Reply